Pneumatikus útátfúró

Az általunk forgalmazott pneumatikus útátfúró gépekkel utólagosan, bontás nélkül könnyedén készíthetünk föld alatti furatokat csövek, kábelek elhelyezéséhez.

Jelenleg elérhető útfúrók:

Átmérő (mm) Súly (kg) Hossz (mm) Levegő nyomás szükséglet (m3/h)
XV 50-es 11 1040 35
RV 75-ös 23,8 1080 45
XV 75-ös 29,7 1300 45
RV 95-ös 37,9 1160 50
XV 95-ös 48,5 1420 50
XV 130-as 85 1470 70

Elérhető bővítők:

Ø 75-ről 95-re, Ø 75-ről 110-re, Ø 95-ről 130-ra
Ø 95-ről 160-ra, Ø 95-ről 180-ra, Ø 130-ról 180-ra

Bővítőt csak XV (hosszú) kivitelű gépekre kínálunk.
(Ügyeljünk a bővítők egymás utáni, fokozatos használatára!)

Elérhető tömlők:

22×1,5 (Ø 50-es géphez)
27×1,5 (Ø 75-ös és Ø 95-ös géphez)
36×2.0 (Ø 130-as géphez)

(Jelenleg elérhető hossz: 20 m-es kiszerelésben, de egyedi igény esetén ettől eltérő hosszúságban is biztosítunk tömlőket).

A gépek működéséhez szükséges még:

  • (hordozható) kompresszor (a gép működéséhez 6-7 BAR nyomás szükséges)
  • légprésolaj (1 kannában 5l olaj)
  • bővítők
  • acélbetétes tömlők
  • javasolt: hallásvédő használata a gép működtetése közben

Útátfúró gépeink EG, CE konformitás nyilatkozattal rendelkeznek.

Kérje ajánlatunkat kötelezettség vállalás nélkül!

  •  

GYIK:

Mire kell figyelnem az útátfúró üzembe helyezés előtt?

A faroktömlő csatlakozásának épségéről és tisztaságáról fontos meggyőződni! Ezen túl ellenőrizzük a gép menetes végének megfelelő rögzítését, szükség esetén utánhúzással javítsuk!

Hogyan történik a munkavégzés előkészítése?

A berendezés üzembe helyezése előtt elő kell készíteni az ún. munkagödröt valamint fogadóaknát, 1,5-1,5 méter mélyen. A munkagödör szélessége komfortos legyen egy felnőtt embernek az indítóállvánnyal együtt.

Fúrás előtt győződjünk meg a közművezetékek elhelyezkedéséről!

A gépet az indítóállvány segítségével állítsuk a kívánt irányba!

Hogyan kell elhelyezni a légsűrítő tömlőt működés előtt?

A tömlőt az indítóhelyig kígyózó alakban fektessük le! A tömlő munkavégzés alatt nem lehet feltekerve, mert befolyásolja az irányváltó szerkezetet.

Mit töltök az olajozóba?

Kizárólag légprés olajat. Az ajánlott olaj: Pneukomol PG-32-es.

Hogyan működtetem a gépet?

Indításhoz a gépet az indítóállványhoz és az indítóakna falához szorítjuk. Ezzel egyidejűleg a kompresszor kezelője a gépet nyomás alá helyezi, és mindaddig nyomás alatt tartja, amíg a gép saját hosszának fele kiér a furatból.

Az indítóállvány kezelője az útátfúrót mindaddig leszorítva tartja, amíg az útátfúró hosszának első harmada az akna falába befúródik.

Mi a teendőm munkavégzés alatt a tömlővel?

Biztosítsuk, hogy a tömlő a furatba akadálytalanul haladjon a gép után.

Ha nem tudom az útátfúrót a fogadóaknában leszerelni a tömlőről, mi a teendőm?

Amennyiben a körülmények nem teszik lehetővé az aknában való leszerelést, úgy a tömlő ¼-ed elfordításával hátramenetbe válthatjuk a gépet. Azonban hátramenetben ügyeljünk a tömlő elszedéséről, és az akadálymentesítésről a visszafelé érkező gép előtt.

Hogyan használom a bővítőt?

Előfúrás után a gépet megtisztítjuk, majd a bővítőt a gép kúpos részére rögzítjük, és a „Hogyan működtetem a gépet?” kérdés válaszában leírtaknak megfelelően járunk el.

Miért fogyóeszköz a zászló, mit okoz az UV sugárzás?

A zászlókra minimum 3 környezeti tényező hat. UV sugárzás, szél, eső. Tapasztalatunk szerint, amennyiben ez normál mértékű, úgy zászlóink 6-12 hónapig kiváló minőségűek, fakulás csak 1-1,5 év után mutatkozik. Azonban figyelembe kell venni, hogy reptereken, forgalmas utak mellett, vagy termőterületek mellett a vegyi anyagokkal való rendszeres érintkezés jelentősen csökkentheti a zászló anyag élettartamát.

Hogyan szállíthatom az útátfúrót?

Szállításkor gondoskodjunk, hogy a gép faroktömlője ne legyen hajlítva, feszítve, valamint szennyeződés ne kerüljön a gépbe. Szállítás közben gondoskodjunk a megfelelő rögzítésről a mechanikai sérülések elkerülésének érdekében. Tárolás előtt a gépet tisztítsuk meg az esetleges szennyeződéstől, és vékonyan olajozzuk be, majd száraz helyen tároljuk.

Van-e jótállás az útátfúrómra?

Igen, a vásárlás napjától számított 1 év.

Ha a jótállás ideje alatt meghibásodott gép 10 munkanapon belül nem javítható, cserekészüléket biztosítunk, továbbá gyártó a vásárlás napjától számított 5 éven át alkatrészt biztosít.

A jótállás nem terjed ki a nem a gyártó hibájából eredő sérülésekre, hibákra; a nem megfelelő nyomáson történő működésből eredő károkra, a helytelen szállításból és tárolásból eredő hibákra.